Идентифицираха терориста от Истанбул 04.01 | 10:36

Полицията е арестувала нови петима членове на ИД, предполага се, че атентаторът е сред тях

От iNews.bg

Самоличността на истинския терорист, виновен за кървавия атентат в нощен клуб в Истанбул навръх Нова година, е установена. Това обяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу, предаде ТАСС. Засега обаче името му не се съобщава, вероятно заради информационното затъмнение, което турските власти по принцип прилагат след атентати. Възможно е и засега то да не се обявява след грешната информация, която вчера излезе в местните медии, според които атентаторът беше киргизецът Яхе Машрапов. По-късно обаче се оказа, че той дори не е бил в Истанбул по време на терористичния акт, а след това е бил разпитан от турската полиция и освободен като невинен.

Малко по-рано местни медии обявиха, че тази нощ са били задържани петима членове на "Ислямска държава" за връзка с атентата. Предполага се, че прекият извършител на нападението е сред тях. Освен това самата терористична групировка вече официално пое отговорност за атентата.

По-рано турската полиция задържа други 8 души, за които също се предполага, че са членове на ""Ислямска държава" и паралелно с това са съпричастни към кръвопролитието на Нова година, припомня "РИА Новости". Тогава загинаха 39 души, а други 69 бяха ранени.

Водещи

Най-четени