Извадиха мръсните ризи на Фараж - плащал с публични пари на бившата си любовница 12.03 | 21:21

Той я наел за негов асистент в Европарламента

От Христина Рафаилова

Докато враг номер 1 на родните имигранти – шефът на британската Партия за независимост Найджъл Фараж брани парите на държавата от българите, се оказа, че  той със съвсем лека ръка харчил публични средства за любовницата и жена си. 

Националистът беше обвинен, че е наел бившата си възлюбена и съпругата си на работа, като им плащал с пари на европейските данъкоплатците.

"Мръсните ризи" на Фараж бяха извадени в Европарламента. Това вероятно е било доста неприятно изживяване за него, имайки се предвид че той обвинява често ЕС за несгодите на страната си. 

Пред своите колеги той беше обвинен, че е издържал двете си жени Кирстен и Анабел Фулър с пари от издръжката си, отпускана от Брюксел, информира Daily Mail. 

Шефът на крайнодясната партия определи тези твърдения като абсолютна безсмислица и като нов опит да се навреди на имиджа на политическата сила преди евровота през май. 

Според документацията на ЕП Фараж е наел петима асистенти, сред които жена му, която е с германски произход. Киртстен припечелила благодарение на мъжа си 30 000 паунда.

Атаката срещу националиста дойде от бивш член на партията му Ники Синклер – първият транссексуален депутат в ЕП. "Докато безработицата все още е проблем в Европа и във Великобритания, смята ли господин Фараж, че е честно да използва парите на данъкоплатците не само да наеме съпругата си, но и бившата си любовница?", попита Синклер. 

Водещи

Най-четени