Изверги печелили маса пари, излъчвайки клипове с ужасяващо насилие на деца 16.01 | 12:10

Групата е била разбита в рамките на международно разследване

От Христина Рафаилова

Властите във Великобритания разбиха международен кръг от педофили, печелили от излъчване на клипове с насилие върху деца.

Националната криминална агенция на Острова открила, че педофили плащали на престъпниците, за да гледат на живо как подрастващи биват малтретирани, информира CNN.

Разследването срещу извергите стартирало още през 2012 г. В рамките на операцията са арестувани 29 души. 11 от тях са от Филипините, откъдето се излъчвали ужасяващите сцени. Децата, с чието нещастие педофилите си доставяли удоволствие, са филипинчета. Част от задържаните са били роднини на малтретираните жертви. Обект на насилие са били 15 деца на възраст между 6 и 15 години, които вече са спасени.

Операцията по залавянето на престъпниците е била реализирана от британските служби, австралийската федерална полиция и имиграционните власти в САЩ.

Службите стигнали до насилниците, след като прехванали интернет чат между двама души, които се уговаряли как да организират пътуване до Филипините, за да участват пряко в малтретирането на децата. 17 от задържаните са хванати на територията на Обединеното кралство.

"При разследването бяха разкрити ужасно опасни насилници на деца, които вярват, че като плащат, за да гледат насилие над малки, могат да се отърват от наказанието за престъплението", коментира Анди Бекър, зам.-шеф на Британската криминална агенция.

Според адвокат по защита на правата на детето, откриването на киберпрестъпления от този характер е много трудно. Те обикновено се извършват в частни имоти, до които властите трудно могат да стигнат.

 

Водещи

Най-четени