Извънредна среща на външните министри на ЕС заради Турция и Ница 18.07 | 09:05

Първите дипломати на Европа ще обсъдят и ситуацията с миграционния натиск

От iNews.bg

Външният министър Даниел Митов ще участва в редовното заседание на Съвет "Външни работи" на ЕС, което ще се проведе на 18 юли в Брюксел. Първите дипломати ще обсъдят събитията в Турция в последните дни. Съветът ще почете с минута мълчание жертвите на терористичния акт в Ница и ще дискутират борбата с тероризма.

Работният обяд е посветен на възможните следващи стъпки по изпълнението на Глобалната стратегия. Следобедната сесия ще продължи със стратегическа дискусия по отношенията с Латинска Америка в контекста на подготовката на министерската среща през октомври на ЕС-ОДЛАК, предаде БГНЕС. Министрите ще обсъдят прилагането на новата стратегия на ЕС за отношенията с Китай.

Външните министри ще засегнат и темата за миграцията като подготовка на позицията на ЕС за UN Summit on Refugees and Migrants през септември. Преди началото на заседанието първите дипломати на ЕС ще проведат работна закуска с държавния секретар на САЩ Джон Кери. Вечерта министър Даниел Митов ще участва във вечеря във формат ЕС-ССЗ. 

Най-четени