Израел започна да ваксинира палестинци 08.03 | 15:07

Около 40 процента от деветте милиона израелци вече са получили две дози от ваксината срещу COVID-19 на "Пфайзер"/"Бионтех" от началото на ваксинационната кампания

От iNews.bg

Израелските власти започнаха днес кампанията за ваксиниране срещу COVID-19 на палестинци, имащи разрешение да работят в Израел или в селищата в окупирания Западен бряг, предаде АФП.

Палестинските власти обявиха през февруари, че са постигнали споразумение с Израел за ваксинирането на около сто хиляди палестинци, които работят в селища в Западния бряг или на израелска територия, където се провежда широкомащабна и бърза кампания за ваксиниране.

Палестинските работници ще бъдат ваксинирани във временни медицински пунктове, разположени в граничните пунктове между територията на Израел и Западния бряг, а също така и в индустриални зони, разположени близо до селища в Западния бряг, съобщих израелските здравни власти.

Около 40 процента от деветте милиона израелци вече са получили две дози от ваксината срещу COVID-19 на "Пфайзер"/"Бионтех" от началото на ваксинационната кампания в Израел на 19 декември, отбелязва Франс прес

Водещи

Най-четени