Израел започна да поставя четвърта доза ваксина срещу COVID-19 31.12 | 13:20

Еврейската държава, която проведе безпрецедентна по мащаби ваксинационна кампания през 2020 г., ще поставя четвърта доза на хора с отслабен имунитет, както и на по-възрастните обитатели и на служителите на домовете за социални грижи

От iNews.bg

Израел  започна да поставя  четвърта доза ваксина срещу COVID-19  на най-уязвимите социални групи и стана една от първите държави, взели подобно решение в момент, когато се подготвя да посрещне нова вълна на инфекциите, предизвикана от варианта Омикрон на коронавируса, предаде Асошиейтед прес.

Еврейската държава, която проведе безпрецедентна по мащаби ваксинационна кампания през 2020 г., ще поставя  четвърта доза  на хора с отслабен имунитет, както и на по-възрастните обитатели и на служителите на домовете за социални грижи.

Ваксинацията с четвърта доза започна тази сутрин в израелския медицински център "Шеба" с имунизиране на пациенти с присадени сърци и бели дробове.

Експертна комисия на здравното министерство препоръча миналата седмица поставянето на четвърта доза от ваксината на "Пфайзер/Бионтех" на медицинските работници и на гражданите  над 60-годишна възраст, както и на хората с отслабена имунна система , посочва Ройтерс.

Израел в момента преминава през нова вълна на инфекциите, предизвикана от по-заразния вариант Омикрон. Вчера бяха регистрирани 4085 нови случая на COVID-19, което е рекорден дневен брой на новозаразените от края на септември.

Водещи

Най-четени