Израел иска окупация на ивицата Газа 12.03 | 21:54

Палестинци от Ивицата Газа са изстреляли около 30 ракети по територията на Израел

От Цанка Донкова

Израел ще окупира ивицата Газа, като реакция на бомбената атака в южен Израел. Това е заявил министърът на външните работи на Израел Авигдор Либерман. Той е посочил, че правителството трябва да защити гражданите си, дори ако се рискува мира с Палестина, съобщава Тimesofisrael.com.

По-рано палестинци от Ивицата Газа бяха изстреляли около 30 ракети по територията на Израел. На минометен обстрел са били подложени селищата Сдерот и Нетивот. Няма информация за пострадали хора. Отговорност за атаката е поела групировката "Бригадите Ал Кудс”, която е част от военното крило на "Ислямски джихад”.

Министър-председателят Бенямин Нетаняху не е подкрепил искането на външния си министър, но на среща с британския премиер Дейвид Камерък е посочил, че няма да има мир в Газа.

"Ако няма мир в нашия север, няма мир за жителите на Израел, тогава ще бъде доста "шумно", особено в Газа", е посочил Нетаняху.

Камерън от своя страна също е осъдил ракетната атака и е предупредил, че Палестина не може да се превръща база за терор.

Либерман е посочил още, че Израел не може да пренебрегне атаката над цивилни.

"Не може да игнорираме огън от 50 ракети", посочва той.

Водещи

Най-четени