Израел приветства решението на ЕС за "Хизбула" 22.07 | 19:29

Перес поздрави специално Херман Ван Ромпой за решението

От Елица Елефтерова

В отговор на решението на Европейския съюз да включи "Хизбула" в списъка на терористичните организации, президентът на Израел Шимон Перес отправи специални поздравления на ръководителите на Европейския съюз и лично на президента Херман Ван Ромпой, съобщава БНР.

Перес подчертава че Израел оценява значението на тази важна стъпка и добавя, че става въпрос за решителна и разумна стъпка, която е предназначена да предотврати разрастването на терора, който не се ограничава само на територията на Близкия изток, но нанася вреди по всички части на света, включително на територията на Европа.

Както това се случи при атентата в Бургас, както и при други опити да се наранят невинни граждани в различни централни градове на Европа.

Подкрепата си за решението на Европейския съюз изрази в свое изказване и министърът на правосъдието на Израел Ципи Ливни.

Като оценява положително взетото решение, бившият външен министър и понастоящем депутат Авигдор Либерман смята, че решението на Европейския съюз е половинчато и това е само половината път, тъй като военното крило и политическата партия "Хизбула" са двете страни на една и съща монета.



Водещи

Най-четени