Изчезна съпругата на лидера на ИД! Отвличане или бягство? 28.02 | 20:30

Ал Багдади заповядал да се сформира елитен отряд на групировката, да се изясни къде се намира Диана Крюгер

От iNews.bg

Жената на главатаря на терористичната групировка Ислямска държава Абу Бакр ал Багдади е изчезнала при тайнствени обстоятелства от лагера на екстремистите в северната иракска провинция Найнава, предаде.

По негови сведения жената на главатаря на ИД Диана Крюгер, германка по националност, е изчезнала при загадъчни и неизяснени досега обстоятелства. Заедно с нея са изчезнали още две жени, които постоянно били с Крюгер и се смятали за нейни помощнички.

Ал Багдади заповядал да се сформира елитен отряд на групировката, да се изясни къде се намира съпругата му и тя да бъде задържана с всички, които я съпровождат. Досега съдбата на Диана Крюгер не е изяснена.

Сватбата на Абу Бакр ал Багдади и Диана Крюгер се състояла на 8 октомври м.г. на територията на иракската провинция Нанайва при пълна секретност. След церемонията те се отправили за втория по големина иракски град Мосул, който е под контрола на ИД и досега.

 

След като се омъжила за ал Багдади Диана Крюгер била ръководител на шариатския съд на ИД за жените, който действал в иракските провинции, окупирани от терористите. 

Водещи

Най-четени