Изчезналият самолет отвлечен от пътник на борда? 15.03 | 13:08

Малайзийските власти прекратяват търсенето на полет 370

От Христина Рафаилова

След  безрезултатното търсене на изчезналия самолет  на Малайзийските авиолинии властите започнаха да работят по версията за отвличане.

Премиерът на страната Нажиб Разак информира, че прекратяват издирването на полет 370. Данните, с които разполагали властите, показвали, че Boeing – ът е променил курса си след намеса на някои от намиращите се на борда пасажери, информира CNN.  

Министър – председателят заяви, че разследващите ще се фокусират върху пътниците, качили се на полет 370.  "Доказателствата показват, че някой е действал предумишлено в самолета", заяви Разак. Той уточни обаче, че за момента властите не са на 100% сигурни, че става въпрос за похищение. 

Премиерът уточни, че последната връзка на Boeing  -а  със сателитите е по два възможни коридора -  северния, които се намира  между границите на Туркменистан Казахстан и северен Тайланд, и южния – между Индонезия и южната част на  Индийски океан. 

От данните на сателитите можело да се каже почти с пълна сигурност, че комуникациите на самолета са били прекъснати, малко преди той да достигне до брега на Малайзия. 

Полет 370 изчезна безследно миналата събота (8 март). Самолетът излетя от Куала Лумпур и трябваше да кацне в Пекин. Въпреки усилията на екипи, кораби и летателни средства от 8 държави до момента не е открита и следа от Boeing – a. 

Водещи

Най-четени