Индийски съд "гледа дело" срещу призрак (ВИДЕО) 01.11 | 16:07

Дух тормозел магистрати и служители в Ню Делхи

От Христина Рафаилова

Индийски съд е напът да влезе в историята, след като се зае да разследва случай с призрак. 

В   съд в Ню Делхи от няколко години се случвали странни събития, приличащи на паранормални явления. 

От  сградата изчезвали документи,  чували се странни шумове, а компютрите и лампите са включвали и изключвали от само себе си, пише Washingtin Times.  

Нетипичните случки накарали  служителите там да се замислят дали зданието не е обитавано от духове.

 Поради това вероятно ръководството на асоциацията на съдиите  ще събере на специално заседание, за да решат дали да поставят камери в сградата, за да  се разбере кой или какво причинява странните събития. 

"Отначало се притеснихме, тъй като мислехме, че някой краде книги, но не сме сигурни дали това е дело на човешка ръка или нещо от друг свят", казва секретарят на асоциацията Раман Шарма.

С решението да разследва наличието на паранормална активност съдът влиза в дългия списък с институции в Индия, които вземат насериозно оплакванията от духове  и други необясними за хората събития. 

Миналата година  полицията в щата Мадгия Прадеш беше затворена, след като дух  тормозел  физически полицай там.  В друг случай пък училище спря да работи временно, след като негов възпитаник заяви, че е видял призрак с формата на яйце да се появява от чертата дъска. 

Органите на реда в страната признават, че често получават оплаквания за всякакви странни феномени и същества, включително зомбита и върколаци.  

Водещи

Най-четени