Искат показанията на Бил Козби да станат публични 09.07 | 16:24

Първият обвинител на Бил Козби поискал от съдия да покаже показанията, дадени от комика.

От Валентина Илиева

В последните години около Козби се вдига скандален шум, след като двайсетина жени, сред които бившите супермодели Бевърли Джонсън и Джанис Дикинсън, го обвиниха в непристойно поведение и сексуален тормоз. След като обвиненията излязоха на бял свят, Козби отрече всички. Месеци по-късно обаче версията му се промени.

Комикът призна, че е използвал успокоителни, с цел да ги дава на жените, с които иска да има сексуален контакт.

Адвокатът на Андреа Констенд - една от жертвите, поиска показанията на известния комик да станат публично достояние, включително и въпросите, на които Козби е отговорил под клетва за успокоителните и другите наркотични вещества, които е притежавал, както и за предполагаемия подкуп, предложен на жените, за да си мълчат, и аферите му с други жени.

Нейният адвокат заяви, че Козби и неговите представители не спазиха споразумението за конфиденциалност, направено през 2006 г., което не позволява публични коментари.

След като окръжният съдия разпечатал откъси от показанията на Козби тази седмица, в отговор на AP, заключвайки, че общността има право да види "резкия контраст" между Козби - публичният моралист и изявленията, направени под клетва за неговия начин на живот.

Откъсите показват, как Козби признава за притежание на успокоителни през 1970 г. и използването им върху жени. Също така е бил запитан, дали жените са знаели, какво приемат, но неговите адвокати възразили и той така и не отговорил.

Адвокатът на Андреа Констенд (една от жертвите на Козби), настоял да натиснат актьора, да отговори на 50 въпроса за начина му на живот, използването на наркотици и за сексуалните обвинения от 13 жени, които са признали, че Козби ги е тормозил и дрогирал в продължение на години.

Водещи

Най-четени