Ислямисти удариха сайта на печално известните малайзийски авиолинии 26.01 | 12:10

"404 - самолетът не може да бъде намерен", пише на страницата на компанията

От iNews.bg

Сайтът на злополучните малайзийски авиолинии беше хакнат от хакери, твърдящи, че са "Гущеровият отряд – официален кибер халифат". Единственият достъпен образ на страницата на компанията е този на влечуго с цилиндър и смокинг. 

Малайзийските авиолинии станаха печално известни след изчезването на полет MH370, чиито следи не са открити и до днес. След това друго летателно средство на компанията беше ударено над Източна Украйна, като загинаха всички пътници на борда. 

В края на тази година самолет на свързаната с нея компания AirAsia катастрофира, след като изчезна от радарите. От малайзийските авиолинии потвърдиха, че сайтът им не функционира, но не са били засегнати данните на клиентите им. 

На страницата на компанията се вижда надпис "404  - Plane not found”. (404  - самолетът не може да бъде намерен". 

Първоначално в браузъра на сайта се появявала фразата "Ислямска държава" ще надделее", но след това надписът е изчезнал. 

За момента няма информация дали малайзийските авиолинии са станали мишена на кибер атаки и дали тя има връзка с джихадистката групировка. 

От Гущеровия отряд постнаха в Twitter, че ще разпространят информация за авиокомпанията, но не  уточняват за какви данни става дума.

Водещи