Историческа среща между Путин и Тръмп (ВИДЕО) 07.07 | 19:13

Ще се случат много хубави работи за САЩ и Русия, заяви далеч по-разкрепостеният американски президент на видимо по-резервирания си руски колега

От iNews.bg

Историческата първа среща с разговор на четири очи между президентите на САЩ и Русия - Доналд Тръмп и Владимир Путин, вече е факт. Това очаквано от цял свят събитие се случи по време на Срещата на Г-20 в германския град Хамбург.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че за него е чест да се срещне за първи път с руския си колега Владимир Путин и че очаква позитивно развитие в отношенията между двете страни, предадоха осведомителните агенции.

"Путин и аз обсъдихме различни неща и според мен това мина добре", каза пред репортери Тръмп, седнал до Путин преди срещата им в кулоарите на форума на Г-20 в Хамбург.

"Имахме много, много добри разговори. Ще разговаряме и сега и очевидно това ще продължи. Очакваме да се случат много хубави неща за Русия, за Съединените щати и за всички заинтересовани. Чест е да съм с вас", обърна се към Путин Тръмп, цитиран от Ройтерс.

Руският президент припомни на журналистите, че досега на няколко пъти е разговарял по телефона с американския си колега по "много важни въпроси на двустранния и международния дневен ред", съобщи ТАСС.

Путин подчерта, че "телефонните разговори никога не са достатъчни" за решаването на важни въпроси и затова са необходими лични срещи.

Руският лидер също изрази задоволство от възможността да се запознае лично с президента на САЩ и изрази надежда за постигането на положителен резултат от срещата.

Асошиейтед прес отбеляза, че пред репортерите Доналд Тръмп се е държал свободно и непринудено, докато Владимир Путин е стоял скован и по-резервиран.

След кратките изявления двамата лидери са отказали да отговарят на въпроси, журналистите са излезли от залата за преговорите, които са продължили при закрити врата, посочва ТАСС. В тях от руска страна участва външният министър Сергей Лавров, а от американска - държавният секретар Рекс Тилърсън.

Според АП тази първа среща Тръмп-Путин се очаква да продължи 30 минути и да засегне няколко комплексни теми, сред които сирийският конфликт и руските провокации в Украйна.

Водещи

Най-четени