Италиански мафиотски клан е разследван в операцията „Кокаинови крале“ 04.06 | 18:25

У нас за участие в канала беше арестуван Евелин Банев - Брендо

От Деляна Петкова

Италианското издание La Republica съобщи факти за протичането на голямата международна акция срещу наркотрафика в Европа, която при нас доби популярност като "Кокаинови крале". В Италия тя е известна под името "Магна Харта".

От изданието разказват за десетките арести, които са били проведени на територията на няколко страни – Словения, Италия, България, Испания, Холандия, Хърватия и Финландия. В тези държави е имало звена, които са били заети с трафика на кокаин от Южна Америка.

В Италия това е бил мафиотския клан "Ндрахета", разкриват карабинерите от звеното ROS. Арестите са извършени в различни места около Милано.

При проверките е станало ясно, че тонове наркотици са влизали в Европа от Венецуела, Аржентина и Санто Доминго чрез различни плавателни съдове – яхти и малки кораби. Разкрити са сметки в швейцарски банки на участниците в канала, твърди още La Republica.

У нас като част от групата беше арестуван Евелин Банев – Брендо. По-рано днес стана ясно, че делото срещу него по обвиненията за пране на пари – причината за първоначалния му арест, ще бъде отложени с пет дни.

Първоначално Брендо беше задържан по обвинения за пране на пари. Едва няколко дни по-късно вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че арестът му е част от операцията "Кокаинови крале".

Най-четени