Италия отново в паника! Хиляди спят на улицата (СНИМКИ) 31.10 | 08:12

След поредния мощен трус от 6.6 по Рихтер десетки са ранени

От iNews.bg

И тази нощ беше доста тежка за италианците, хиляди от които отново спаха на улицата заради поредното мощно земетресение. След труса от 6.6 по Рихтер хиляди хора предпочетоха да останат в автомобилите си, в палатки или временни жилища. Все още не е направена пълна оценка на щетите, но се предполага, че около 100 хиляди души може да са останали без дом.

Припомняме, че четвъртото мощно разместване на земните пластове стана в близост до районите, където почти 300 души загинаха през лятото. Този път няма жертви, но има ранени.

Междувременно продължават вторичните трусове, които са значително по-слаби. Експертите обаче очакват още земетресения от 5-а степен.

1797632

Както по-рано iNews информира, според синоптиците не е изключено по-леките земетресения да продължат месец, дори два. Към момента близо 20 хиляди домакинства са без ток. Затворени са училищата, както и пътищата. Освен това има проблеми и с питейната вода. Хората в най-пострадалите райони вече са евакуирани, а властите помагат на пострадалите да намерят подслон.

1797631

Водещи

Най-четени