Йоанис Партениотис: Гърция се намира в състояние на народен бунт 12.02 | 11:14

"Виждаме лудостта на един народ"

От iNews.bg

"Няма механизъм, по който правителството да противодейства на един подобен протест, защото специален закон не съществува. Властите в Гърция нямат реалните инструменти, с които да могат да ограничат правата на хората да стачкуват".

Това заяви пред БНР вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Йоанис Партениотис:

"Гърция се намира в състояние на народен бунт. Има противопоставаяне на ръба на гражданската война и в тази ситуация няма печеливши. Този народ е докаран до лудост. Виждаме лудостта на един народ", допълни Партениотис.

Причините според него са комплексни и самите гърци, цели съсловия, цялото общество се включва в тези действия срещу налагания от няколко години дневен ред. Онези, които налагат решенията и силовите мерки, трябва да преосмислят политиката си, обобщи Партениотис:

Компромисът трябва да го направи този който натиска педала, не може коланът да се затяга докрай, всичко има предел.

Хората в един момент застават и казват: "Повече от това не може." И това не е позиция само на една гилдия или на едно поколение. 60% от младите хора са безработни. Те нямат перспектива, нямат бъдеще. Как ще се реализира бъдещето на тази държава?

Емигрантската вълна минава без никакъв проблем през Гърция и местните власти по никакъв начин не способстват тези емигрантски потоци да не влияят върху демографската картина и икономиката на Европа, каза още Йоанис Пертениотис.

Относно влиянието на гръцките събития върху България, Партениотис отбеляза:

Покрай цялата дандания, когато мечката играе при комшията, земетръсът, който създава, не може да не повлияе на онези, които са най-близо.

 

 

Водещи

Най-четени