Как протича референдумът зад граница 27.01 | 13:03

Гласуването в Южна Корея приключи. В САЩ сега започва

От Филипа Тодева

Към 11 ч. българско време най-много хора зад граница са гласували в Мадрид – 42, Брюксел и Виена – 31, Лондон – 32, Никозия – 30. Най-ниска активност за момента има в Португалия и Мароко.

Гласуването в Сеул, Южна Корея на първия национален референдум в новата история на България приключи. На него гласуваха 27 гласоподаватели.

Заради часовата разлика секцията в посолството на България там отвори в 23 ч. българско време вчера. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Междувременно в 11 ч. българско време отвори и секцията в Буенос Айрес, Аржентина.

В Турция днес се гласува в две избирателни секции. Едната секция е разкрита в българското посолство в Анкара, а втората в Бурса - в консулската канцелария в града.

До 11 часа в Анкара са гласували 8 души, съобщи за председателят на избирателната секция в българското посолство Димитър Карастоянов, цитиран от БТА.

В Бурса до 11 часа са гласували 12 души. За гласуване на референдума в Турция бяха подадени 253 заявления.

В 13.00 часа българско време започна изборният ден за българите в САЩ - отвориха врати секциите в посолството ни във Вашингтон и в генералното консулство в Ню Йорк.

По-късно ще започнат работа и избирателните комисии в генералните консулства в Чикаго - в 14.00 часа, и Лос Анджелис - в 16.00 часа българско време.

Общо 126-ма български граждани са заявили желание да гласуват на референдума за развитие на ядрената енергетика. Във Вашингтон и Лос Анджелис са приети по 23 заявления, 54 в Чикаго и 26 в Ню Йорк.

Водещи

Най-четени