Как разпускат Обама и Путин? 11.08 | 10:37

Вижте ваканциите на някои лидери

От Лазар Тодоров

През предстоящата седмица редица лидери излизат във ваканция, а за други почивката продължава, припомня в. "Le Figaro".

По традиция президентът на САЩ Барак Обама почива със семейството на остров Мартас Винярд. Той е отседнал в къща с 6 спални, като Сикрет сървис ще отцепи водещия дотам път, което вероятно ще породи недоволството на местните жители.

Обама ще прекара на острова 9 дни, до 18 август. Вилата, която обитава се намира в град Чилмрак и стойността й е 7,6 милиона долара. Изгледът е към морето. В пределите й се побира и баскетболно игрище. Президентът на САЩ не планира публични изяви през ваканцията си, но ще бъде информиран за всичко, което се случва в страната и по света, посочи говорителят му Джей Карни. По време на почивката си Обама е придружаван и от новия си съветник по националната сигурност Сюзан Райс.

Руският президент Владимир Путин превърна ваканцията си истинско шоу. В края на юли кадри на президента на корабче редом с премиера Дмитрий Медведев обиколиха света, а също и такива, докато се къпе в пусти райони на Сибир. Сред тях беше и снимката, на която Путин държи уловена от него 21 килограмова щука, заради която той се превърна обект на майтапи в интернет.

Във Великобритания премиерът Дейвид Камерън си позволи цели четири ваканции, което подразни мнозина в момент, в който доста британци едва свързват двата края. В края на юли Камерън беше със семейството си в Португалия, след като в края на май той беше с половинката си на Ибиса. През август Камерън ще отдъхва още два пъти в Корнуол и в Шотландия.

В Германия три седмици преди парламентарните избори канцлерката Ангела Меркел не се притеснява от предизборната битка и си почива. Популярността й е особено висока и поради тази причина Меркел си позволи цели 18 дни ваканция. Голяма част от тях тя прекарва в Сулден, в италианските Алпи заедно със съпруга си. 85% от сънародниците ѝ нямат против този дълъг отпуск, допълва БТА.

В Испания премиерът Мариано Рахой, след скандал с финансиране на партията му, също изпуска парата. Той ще почива във вилата Каза де Алисия в Рибадумия, в родната си Галисия, която е в северната част на страната. Имотът се наема за 270 евро на ден и има 3 спални и басейн, както и 3200 квадратни метра градини. Там Рахой ще остане две седмици със семейството си, но преди това ще посети националния парк Доняна в южната част на страната.

Италианският премиер Енрико Лета няма да почива. Днес той е в Баку за разговори на енергийна тема. Освен това заради усложнената политическа обстановка в Италия, Лета предпочете плановете му за семейна ваканция в Марке на адриатическото крайбрежие, да бъдат отложени за идната година.

Водещи

Най-четени