Какво допуснахме? България се превърна в мишена на трафикантите 08.03 | 20:12

Заради затварянето на Балканския машрут нелегалният трафик на хора се е пренасочил към нашата страна и към Унгария

От iNews.bg

След въвеждането на мерките за намаляване на притока на мигранти към македоно-гръцката граница, трафикантите вече прекарват бежанците директно през България и Унгария. Това заяви Гералд Тацгерн от австрийските полицейски служби.

Според разпространената от тях информация трафикантите са станали много активни в бежанските лагери, особено в Турция, предаде австрийското радио OE1.

От Турция трафикът се разпространява не само към Гърция, но и към България. "Там сме установили по-голяма активност", категоричен бе Тацгерн, който отговаря за борбата с трафика на хора в Австрия.

Според него на Балканите има около сто мрежи от контрабандисти, които работят на групи от по 10-15 души. Те организират пътуванията на мигрантите до други държави.

"След затварянето на Балканския маршрут, България и Унгария отново са във фокуса на активност на трафикантите, категоричен бе той.

По-рано днес обаче премиерът Бойко Борисов заяви, че сме еталон за защита на шенгенските граници. Той изрази задоволство след срещата на върха в Брюксел и определи като позитивни взетите решения. С тях на практика окончателно се блокира балканската пътека пред мигрантите.

Водещи

Най-четени