Какво остана скрито от терористичната атака в Тунис (ВИДЕО) 29.06 | 15:00

При атаката загинаха 37 души, а 36 бяха ранени

От Йоанна Димитрова

37 души бяха убити, а 36 ранени при терористичната атака в курортния тунизийски град Сус. Убитите са от 6 националности, предимно граждани на Великобритания и Германия, но сред тях има и белгийци, тунизийци и други.

Оказа се, че има кадри, които са записали терориста Селфедин Резгуи, докато е открил огън на плажа, пълен с невинни туристи.

 

Заснет от член на персонала на хотела, видеозаписът показва невероятната смелост на тунизийски работник, който се опитва да спре терориста.

1527897

Видеото показва паникьосани местни жители, които бягат по плажа, докато терористът стреля по тях. След това безмилостния убиец се приближава и изстрелите могат да бъдат чути, заедно със заплашителна експлозия.

1527896

Но вместо да избяга, операторът взима бутилка от бара, за да се опита да спре човека с автоматично оръжие. През това време се вижда безсърдечния Резгуи да върви спокойно, с картечница в ръка.

Докато убиецът се насочва към плажа, смелият служител го следва, но е трябвало да избяга, тъй като стрелецът го забелязва.

Водещи

Най-четени