Какво, по дяволите, е общото между масовите самоубийства и равенството между половете? 05.12 | 13:48

Ахмет Давутоглу се прояви като експерт по семейните въпроси

От Филипа Тодева

Защо от една страна брутният национален продукт в най-развитите страни – не искам да ги назовавам, но в скандинавските страни и в много други страни - е на най-високо равнище, а нивото на самоубийствата там също е най-високо? Този въпрос вълнуваше вчера турският външен министър Ахмет Давутоглу на среща, организиран от женски клон на управляващата Партия на справедливостта и развитието.

След като го зададе дипломатът си отговори. Причината, според него, е в "механичното равенство" в отношенията между половете в тези страни.

Според него тези, които разглеждат равенството на половете като "механично равенство", започват "да разрушават допълващите се взаимоотношения в живота". Той подчерта, че днес човечеството се нуждае повече от всякога от "семейно съчувствие".

Давутоглу подчерта важността на "майчинството" и каза, че неговото правителство е "шампион" в отстояването на тази важност, предаде БТА, като се позова на турски медии.

"Ето защо, тъй като нашите жени изпълняват свещената мисия да поддържат живо човечеството, те имат правото да си почиват преди и след като станат майки и да отделят време за децата си. Осигуряването на това не е проява на милост, това е просто отдаване на дължимото", каза Давутоглу.

Водещи