Камерън: Ако излезем от ЕС, Европа е заплашена от война 09.05 | 12:56

Брекзит няма да засегне богатите, но рисковете за обикновените хора са големи, казва британският премиер

От iNews.bg

Ако Великобритания излезе от ЕС, рисковете за война в Европа ще се увеличат. Това пише The Telegraph, позовавайки се на извадки от речта, която по-късно днес трябва да произнесе премиерът на страната Дейвид Камерън. Според думите, които предстои да изкаже той, именно ЕС е помогнал за обединението между държави, които "десетилетия са се държали за гушите и няма гаранции и че няма никакви гаранции за мира и сигурността няма да се окажат под сериозна заплаха, ако Великобритания излезе от от общността.

Камерън, който се изказва като противник на т.нар. Брекзит, е сигурен, че това би било безразсъдна и безотговорна крачка. "Ако останем, знаем какво ни чака. Ако излезем, това ще бъде истински "скок в мрака”, се очаква да каже британският премиер, предаде "РИА Новости”.

Той уточнява, че излизането на Великобритания от ЕС на първо място ще се отрази на обикновените граждани на страната. "При богатите хора и при големите бизнесмени всичко ще бъде наред. Но при напускането на общия пазар, работните места и средствата за съществуването на обикновените хора ще се окажат под заплаха”, смята Камерън.  

Водещи