Камион се вряза в тълпата на коледен базар в Берлин (ДОПЪЛНЕНА 2; ВИДЕО) 19.12 | 22:03

9 души са загинали, около 50 са ранените, полицията разследва инцидента като терористичн акт

От iNews.bg

Камион се вряза тази вече в коледен базар в Берлин. Тежкотоварното возило е налетяло директно на хората. В резултат на това 1 човек е загинал, няколко други са ранени тежко, съобщава Ройтерс. Празничният панаир разположен в западната част на германската столица в близост до "фешън" булеварда "Курфюрщендам".

По-късно местни медии съобщиха, че жертвите и ранените са много повече. Официална информация все още липсва, но се твърди, че загиналите са поне 9, а ранените - най-малко 50. Според разказите на очевидци камионът е премазал няколко сергии. Шофьорът е избягал. Малко след това силите на реда потвърдиха посочената информация, предаде "РИА Новости".

1824876По всяка вероятност става дума за атентат. От полицията съобщават също, че засега работната по случая се води като разследване на терористичен акт.

По информация на ТАСС камионът-убиец е с полски регистрационни номера. Полицията издирва шофьора му, чиято самоличност все още не е известна.

Междувременно отганите на реда призовааха гражданите на Берлин да не напускат домовете си заради предполагаемия атентат. Паралелно с това те официално ги призоваха да не им пречат на разследването разпространявайки невярна информация в интернет.

 

В мрежата се появиха и първите кадри от инцидента на коледния базар.

 

 

Водещи

Най-четени