Канада с „ответен удар“ по САЩ – вдигна митата 01.06 | 11:11

Контрамерките ще се отнасят само за стоки, произведени от щатски заводи

От iNews.bg

Министерството на финансите на Канада публикува списък със стоки от САЩ, които ще получат от 1 юли значително по-високи мита заради решението на Вашингтон да увеличи вносните тарифите на стоманата и алуминия. Канада публикува две таблици със стоки. Тези, които са в първия, ще получат с 25% по-високо мито, а стоките от втората таблица - с 10%, предаде БГНЕС.

В първия списък са различни изделия от метал, включително за железопътния транспорт, тръби и тръбопроводи. Втората таблица включва главно хранителни продукти и напитки. Там са стоки като уиски, кисели млека, кленов сироп, бонбони, сок от портокал, кафе, перилни препарати, тоалетна хартия, спални чували, карти за игра, фолио.

"Контрамерките ще се прилагат само за стоки, произведени в САЩ", се казва в обяснението. "Мерките влизат в сила от 1 юли 2018 и ще действат докато САЩ не отменят търговските си рестрикции по отношение на Канада. До 15 юни всички заитересовани организации могат да предоставят доводите си за една или друга стока, оказала се в списъците.

Водещи

Най-четени