Карикатура на Бог убиец върху корицата на Charlie Hebdo година след ужаса 04.01 | 12:20

Специалният брой излиза с 32 страници - двойно повече от обичайното съдържание на списанието

От iNews.bg

Една година след нападението в редакцията на хумористичното списание Charlie Hebdo журналистите ще сложат на корица карикатура на Бог - убиец.

"Една година по-късно убиецът още бяга", пише на първата страница над карикатурата, подписана от главния редактор на изданието - Лоран Сурисо-Рис.

Рисунката представлява  Бог, въоръжен с автомат "Калашников", по чиито дрехи се виждат кърави петна. Броят ще излезе на 6 януари в тираж от 1 милион екземпляра и е посветен на атентата срещу изданието преди година, при който загинаха 12 души.

1620172

Рис, който беше тежко ранен при стрелбата на 7 януари м.г., е написал редакционен коментар в защита на светската държава и с остра критика срещу "фанатиците, оскотели от Корана" и "лицемерите от останалите религии".

Специалният брой излиза с 32 страници - двойно повече от обичайното съдържание на Charlie Hebdo - на старата цена от 3 евро. Изданието съдържа книжка с карикатурите на загиналите художници - Кабю, Волински, Шарб, Тину, Оноре. В него са поместени и статии от външни автори, сред които френският министър на културата Фльор Пелерен, Изабел Аджани, Шарлот Гейнсбур, Жюлиет Бинош и др.

Водещи

Най-четени