Карл Люис влиза в политиката 12.04 | 13:18

Легендарният лекоатлет ще се бори за място в сената на Ню Джърси

От iNews.bg

Легендарният лекоатлет Карл Люис отново ще се състезава, но този път не на пистата. 49-годишният американец официално обяви влизането си в политиката, кандидатствайки за място в сената на Ню Джърси.

Люис даде гласност на решението си в присъствието на медиите, подкрепен от своята майка и други членове на семейството му. Попитан защо се е решил на подобна стъпка, Люис бе категоричен - заради желанието му да вдъхновява хората по този начин, по който го правеше и на лекоатлетическата писта, където бе ненадминат.

Сред приоритетите на Карл Люис влизат окуражаването на задружност между различните социални прослойки, както и никак изненадващо, когато говорим за един от най-великите атлети в историята - стимулиране на физическата активност при подрастващото население. Люис обяви, че до няколко дни ще разкрие и спецификата на своята политическа платформа.

Карл Люис е носител на девет златни медала от Олимпийски игри, като съвсем заслужено е смятан за един от най-големите спортисти в историята. 49-годишният американец довери, че напълно осъзнава пред какво се е изправил, завявайки също така, че вече е било "време да се включи в танца". Люис се пошегува, че с годините е "вече по-бавен отпреди", но това няма да му попречи да посети всички 20 града в неговия избирателен район.

"Ще бъда абсолютно независим в начина си на мислене - от начало до край", обеща атлетът. "Ще правя това, което считам, че е правилно. Винаги ще гледам към проблемите и ще се стремя към тяхното разрешаване", добави той.

Силната общественост дейност не е нещо ново за Карл Люис. Той вече се е изявявал като социален активист и доброволец, като веднага след пресконференцията си Люис пое към гимназия "Уилинбъро", където от четири години легендарният атлет обучава съвсем безвъзмездно малки деца.

На изборите Карл Люис ще участва като демократ в 8-ми законодателен район, понастоящем представляван от републиканеца Даун Адиего.

Водещи

Най-четени