Кибер вариант на спецчастите "Беркут" удари сайтове на НАТО 16.03 | 13:43

Хакерите били ядосани на намесата на Алианса в Украйна

От Христина Рафаилова

Виртуален вариант на разпуснатите украински спецчасти "Беркут" удари няколко сайта на НАТО.  Хакерите са атакували страниците в знак на протест срещу вмешателството на Западните сили в навечерието на референдума в Крим. По време на допитването до народа жителите на автономната република трябва да решат дали да останат в пределите на Украйна или да станат част от Руската федерация. 

От групата "Кибер Беркут" твърдят, че са проникнали в основния сайт на Северноатлантическия алианс, както и в този на центъра за интернет защита, предава РИА Новости.  

Хакерите заявяват, че са "свалили" и страницата на парламентарната асамблея на блока.  

Дни преди референдума Украйна отново стана поле на сблъсъци между промосковски и прокиевски поддръжници. В петък вечерта избухна конфликт в Харков, като двама души загинаха. Допитването  до народа беше обявено от Западния свят и правителството в Киев за нелегитимно, докато Кремъл стои плътно зад него. 

"Кибер Беркут" твърдят, че са група от украински патриоти, ядосани на намесата на Алианса в страната и.

Спецчастите "Беркут" бяха разпуснати от новото правителство на Украйна, начело с Арсений Яценюк. Отрядите бяха използвани срещу протестиращите на киевския "Майдан". Жертвите на сблъсъците между демонстранти и органите на реда надхвърлиха 100. 

Водещи

Най-четени