Киев се възползва от провокацията на Пригожин и се готви за настъпление към Бахмут 24.06 | 14:40

Това съобщават от руското Министерство на отбраната

От iNews

Киев се е възползвал от провокацията на основателя на "Вагнер" Евгений Пригожин и съсредоточава части за настъпление в тактическото направление на Бахмут, предадоха ТАСС и БТА, като се позоват на руското министерство на отбраната.

"Възползвайки се от провокацията на Пригожин за дезорганизиране на ситуацията, киевският режим съсредоточава за настъпателни действия подразделения от 35-а и 36-а бригада на морската пехота на Въоръжените сили на Украйна в Бахмутското тактическо направление", заяви министерството.

Ведомството добави, че руските въоръжени сили са отговорили с въздушни и артилерийски удари по противника.

Междувременно в Киев фрагменти от безпилотен самолет са паднали върху паркинг в центъра на украинската столица и службите за спешна помощ са пристигнали на място, съобщи кметът на града Виталий Кличко, цитиран от Ройтерс.

Кличко добави, че двама души са били ранени в централния киевски квартал Соломянский, а на снимки, публикувани в социалните медии, се вижда, че най-горните етажи на небостъргач са в пламъци.

Руският анализатор Борис Рожин коментира, че това не може да бъде от падащи отломки, както властите в Украйна се опитат да представят "работата на ПВО".

В цяла Украйна беше обявена въздушна тревога в продължение на повече от час и в Харков, втория по брой на населението град в страната, бяха регистрирани експлозии. Съобщава се за експлозии и в Днепър в Централна Украйна, както и в други градове.

В доклад на украинските въоръжени сили се отбелязва, че са били  задействали противовъздушни подразделения в цялата страна.

Водещи

Най-четени