Ким Чен Ун: Няма да спирам ядреното въоръжение 08.10 | 15:20

Ситуацията показва, че стратегията ни е съвършено вярна, казва той

От iNews.bg

Северна Корея продължава развитието на свята ракетно-ядрена програма. Това е заявил лидерът на страната Ким Чен Ун по време на пленарно заседание на Централния комитет на Корейската работническа партия, цитиран от държавната информационна агенция. Медията посочва, че това е първото заседание на ЦК на партията от май миналата година, предаде БГНЕС.

В изказването си севернокорейският лидер също така е отправил и остри критики към САЩ, които "се опитват да задушат независимостта и свободата на съществуване и развитие" на КНДР и налагат санкции, "подкрепяни от своите васали". По думите на Ким Чен Ун настоящата ситуация показва, че политиката на паралелно развитие на икономиката и ракетно-ядрената програма е "съвършено вярна" и страната ще продължи да се движи по този път и занапред.

По-рано днес американският президент Доналд Тръмп заяви, че "само едно нещо ще проработи" срещу Северна Корея и допълни, че кризата на Корейския полуостров е трябвало да бъде решена много по-рано, тъй като вече може да е късно.

Размяната на остри реплики между лидерите на двете страни започна, след като по-рано тази година Пхенян осъществи няколко изпитания на балистични ракети, някои от които преминаха през територията на Япония. На 3 септември пък страната успешно осъществи изпитани на водородна бомба, която да може да бъде прикачвана към междуконтинентална балистична ракета.

Водещи

Най-четени