Ким чен Ун откри планински курорт за ски и спа туризъм 09.12 | 12:45

Туризмът е изключен от тежките санкции, наложени от ООН срещу Северна Корея заради ядрената й програма

От iNews.bg

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун откри нов планински курорт за спа и ски туризъм - пореден пример как Северна Корея използва изключенията от санкциите, за да печели приходи за икономиката си, съобщи БТА.

Приветстван от хиляди войници, цивилни граждани със знаменца и деца, Ким Чен Ун преряза лентата на официална церемония за откриването на курорта Яндок и похвали войниците, че са "създали чудо, служещо на усилията на партията да води народа към модерна цивилизация".

Според официалното съобщение на севернокорейските медии целта на курорта е хората да се радват "на висша форма на цивилизация при социализма". Държавната телевизия показа кадри от въздуха, показващи курорта, хотелите в него, горещите минерални извори, ски писта и парк за езда. Ким е посещавал курорта поне четири пъти тази година, посочват държавните медии.

Яндок, който Северна Корея започна да изгражда миналата година, е един от най-големите инфраструктурни проекти на Северна Корея, наред с друг зимен курорт, неотдавна завършен - Самджийон, и луксозния ваканционен морски курорт, който се строи в туристическата зона Вонсан-Калма.

Освен това миналата седмица КНДР обяви, че се създава и компания, чиято цел ще бъде да създаде услуги за медицински туризъм за чуждестранни гости на места с минерални извори, подходящи за спа процедури, както и в севернокорейските болници.

Туризмът е изключен от тежките санкции, наложени от ООН срещу Северна Корея заради ядрената й програма.

Водещи

Най-четени