Китай затвори още един голям град заради коронавируса 07.02 | 18:00

Така блокираните в страната хора вече са около 400 млн.

От iNews.bg

Китайското правителство наложи в петък блокада и на югоизточния град Гуанчжоу, дом на близо 15 милиона жители и петият най-голям град в страната, присъединявайки го към градовете Ухан и Шънджън, които преди това бяха поставени под карантина заради епидемията от коронавирус, предаде БНР.

С вземането на това решение властите в Китай затвориха вече три свои провинции, в които живеят около 400 милиона китайци, опитвайки се да овладеят огнищата на коронавируса.

Властите в ЕС обаче засега остават спокойни по отношение на 2019-nCoV. Ситуацията с коронавируса не буди безпокойство на този етап - до такъв извод са достигнали представители на министерствата на здравеопазването на страните членки на ЕСВ, които проведоха днес видеоконферентна връзка по въпроса.

Идния четвъртък по същата тема се предвижда извънредно събрание на здравните министри от ЕС в Брюксел с участието на високопоставен представител на Световната здравна организация. В срещата ще участват и еврокомисарите - на здравеопазването Стела Кириакиду, и на управлението при кризи Янез Ленарчич.

Водещи

Най-четени