Кокаинова схема в Германия: Поръчваш си "Пица 40", носят ти дрога 22.10 | 18:15

Управителят на пицарията е арестуван

От iNews

Германската полиция обискира пицария в град Дюселдорф, която е предлагала кокаин към доставките на пица, предаде Асошиейтед прес.

За да получат наркотичното вещество към поръчката си, клиентите е трябвало да изберат т.нар. "пица номер 40".

"Това са били едни от най-добре продаваните пици", заяви на пресконференция в Дюселдорф полицейският началник Михаел граф фон Молтке, цитиран от "Телеграф".

Той посочи, че подозрението на полицията, че в пицарията се върши нещо нередно, се е зародило след сигнал, подаден й от инспектори по храните, посетили обекта през март. След това служители от отдела за борба с наркотиците започнали да наблюдават ресторанта и не след дълго установили защо "пица номер 40" е била толкова популярна.

Когато полицията е обискирала апартамента на управителя на пицарията, 36-годишният мъж е изхвърлил от прозореца чанта, пълна с наркотици, "която е паднала право в ръцете на служители на реда". В нея е имало 1,6 килограма кокаин, 400 грана канабис и 268 000 евро в брой.

Полицията каза, че няколко дни по-късно управителят на заведението е бил освободен от ареста и скоро е подновил продажбите на "пица номер 40", съпроводена от доза кокаин. Това е дало възможност на разследващите да се запознаят по-подробно с веригата за доставка и след няколко седмици близо 150 полицейски служители са разбили цяла група за разпространение на наркотици в Западна Германия. Задържани са били трима заподозрени, сред които и 22-годишен мъж, сочен за ръководител на схемата. Силите на реда са обискирали жилищата и служебни помещения на още 12 заподозрени.

В хода на акцията са открити 2 плантации с канабис близо до градовете Мьонхенгладбах и Солинген. Управителят на пицарията е бил задържан, докато се е опитвал да избяга зад граница.

 

Водещи

Най-четени