Комбинация от 2 лекарства подобрява пациенти с COVID-19? 19.03 | 14:35

Започнахме лечение на пациенти с коронавирус с дневна доза от 600 милиграма хидроксихлорохин

От iNews.bg

Ново лекарство дава надежди за лечение на заразата COVID-19.  Директорът на средиземноморския институт по инфекциозни болести в Марсилия д-р Дидие Раул е комбинирал две лекарства, за да лекува коронавируса. Твърди се, че комбинацията е дала резултат при много пациенти, предаде NOVA.
 
"След като китайците публикуваха резултати за лечение на коронавирус с хидроксихлорохин и азитромицин, ние също направихме своите проучвания. Решихме да изпробваме лечението върху наши пациенти. Хлорохинът е лекарство, което познавам много добре от практиката си. През годините съм лекувал над 4 000 души от инфекциозни бактериални заболявания с него, в комбинация с антибиотика азитромицин. Познавам и страничните му ефекти", обясни д-р Раул.
 
 
"Започнахме лечение на пациенти с коронавирус с дневна доза от 600 милиграма хидроксихлорохин. Това лекарство се приема изключително добре от организма. Има хора с различни възпалителни заболявания, които го приемат по 10-20 години. Медикаментът съществува от 60 години и хората го познават добре, особено онези, които са пътували в тропическите страни", каза още той.
 
"Създадохме лечебен протокол, който беше одобрен от здравните власти. Лекувахме група от 24 души, като целта ни беше да измерим количеството вирус в кръвта и да видим дали то намалява. Дадохме си срок от 6 дни. Искахме да разберем дали след този срок вирусът ще изчезне. Резултатите бяха впечатляващи. Пациентите, които лекувахме, бяха до един здрави само след 6 дни. Нещо повече - макар и субективно, част от тях имаха подобрени още след първите 24 часа от лечението. Изключително доволен съм от резултатите. След нашия опит, вече и други международни екипи започнаха работа по това лечение", заяви д-р Дидие Раул

Водещи

Най-четени