Конгресът върна забраната за влизане в САЩ на граждани от 6 държави 30.06 | 12:01

Сенатът бързо да одобри новите закони, за да защитим американците, призова Доналд Тръмп

От iNews.bg

Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) върна забраната, въведена преди време от Доналд Тръмп, но отхвърлена от съда, чрез която временно се ограничава влизането в страната на граждани на 6 държави. Става въпрос за Иран, Йемен, Либия, Сирия, Сомалия и Судан. Парламентът на страната прие промени в 2 закона, чиято цел е борбата с нелегалната имиграция. За да влязат в сила новите ограничения обаче те ще трябва да бъдат одобрени и от Сената. Според АП законопроектите ще постъпят за разглеждане там скоро.

Промените в единия закон се отнасят до предоставянето на убежище от населени места, които вече няма да имат право да се отказват от преследването на нелегални мигранти. Вторият пък въвежда по-строги наказания за чужденци, нарушили повторно миграционното законодателство на САЩ, предаде РИА "Новости". Според подкрепилите промените, повечето от които са републиканци, въвежданите с двата законопроекта мерки са важни за САЩ, тъй като проблемите с нелегалната имиграция заплашват обществената и националната сигурност.

Президентът на страната Доналд Тръмп обяви, че "аплодира" решението на Камарата на представителите. "Призовавам Сенатът да разгледа тези законопроекти, да ги одобри и да ги представи на моето бюро. Призовавам всички законотворци да подкрепят тези законопроекти, за да защитят живота на американците", пише в разпространеното изявление на Тръмп.

Водещи

Най-четени