Кораб с българи на борда е без провизии в бразилско пристанище 12.04 | 14:31

Корабът плава под панамски флаг и на борда му има 10 български моряци

От Кремена Бедерева

Десет български моряци на кораб "Сий Уинд” са останали без провизии, докато изчакват корабът да бъде натоварен на бразилско пристанище. Това каза пред Агенция "Фокус” Сергей Църнаклийски, изпълнителен директор на ИА "Морска администрация”. Очаква се проблемът да бъде разрешен днес.

Корабът се казва "Сий Уинд”, плава под панамски флаг. Корабособственик е офшорна фирма. Корабът се намира на рейда на пристанище "Витория” Бразилия, от известно време. На привършване са хранителните продукти и минералната вода за пиене.

Поради това, че корабът е на рейд, властите не са разрешили лодка да излезе да ги снабди, поради риск и до момента няма зареждане на кораба.

"От вчера сме се свързали с кораба и съм информирал панамската администрация, под чийто флаг плава корабът. Свързахме се с капитана на кораба, който е преместил плавателният съд по-близо до брега на стоянка", обясни още Църнаклийски.

"Надява се днес да бъде снабден с провизии и вода. Чака да влезе на кей да товари – мраморни блокове. Екипажът е от 14 души, от тях – десет души са българи. Няма болни от екипажа, те са в добро здравословно състояние”, каза Сергей Църнаклийски.

Водещи

Най-четени