Кореспонденция с „Ислямска държава“ и завещание в лаптопа на Брахим Бакрауи 23.03 | 15:40

Компютърът на терориста-камикадзе беше открит изхвърлен на боклука

От iNews.bg

Доказано е, че единия от двамата атентатори-самоубийци, взривили летището и метростанция в Брюксел вчера, е имал сериозни отношения с "Ислямска държава". Това става ясно от информация, намерена в личния лаптоп на единия от двамата братя Бакрауи – Брахим.

По-рано днес служители на фирмата по чистота, обслужваща района Скарбек, където двамата братя са пребивавали в последно време. След като е бил предаден на властите, в лаптопа е намерена активна комуникация между Брахим Бакрауи и терористичната групировка "Ислямска държава", предаде ТАСС. Също така в компютъра е открито и предсмъртно послание на терориста, съобщава федералният прокурор на Белгия Фредерик ван Льов.

Засега обаче не се съобщава какво точно пише в завещанието на терориста, както и какво съдържа комуникацията му с "Ислямска държава". Прокурорът обаче отбелязва още, че по време на обиска в жилището, което са обитавали двамата братя, освен знамето на терористичната организация и химични вещества, са били намерени и 15 кг. взривове.

Водещи