Корина Шумахер: Мъжът ми е тук, но вече е различен ВИДЕО 10.09 | 15:10

За пръв път тя споделя и какво й е казал Шумахер, преди да стъпи на пистата в Мерибел, където претърпя инцидента, който промени живота му: "Малко преди инцидента в Мерибел той ми каза: "Снегът не е много добър. Може да отидем в Дубай и да скачаме с парашут там."

От iNews.bg

Съпругата на Михаел Шумахер, Корина, казва, че легендата от Формула 1 е "различен, но той е тук". 52-годишният шампион продължава рехабилитацията си от мозъчна травма, претърпяна при ски инцидент през декември 2013 г.

Семейството е свело до минимум разгласяването на информация относно Шумахер след инцидента. В предстоящ документален филм на Netflix, чиято премиера ще бъде на 15 септември, Корина казва, че поверителността е много важна за тях, но въпреки това разкрива малки детайли около състоянието на съпруга си.

"Михаел ми липсва всеки ден. И то не само на мен. Липсва на децата, семейството, баща му, всички около него. На всички им липсва Михаел, но Михаел е тук – различен, но тук.Той все още ми показва колко силен е всеки ден", казва тя. "Живеем заедно у дома. Правим терапия. Правим всичко възможно, за да може Майкъл да е по-добре и да се уверим, че му е удобно. И най-вече - да го накараме да почувства нашето семейство, нашата връзка."

"И без значение какво, ще направя всичко, което мога. Всички ще го направим. Опитваме се да продължим като семейство, така, както той харесваше и все още го прави. Ние продължаваме живота си. "Личният живот е личен", както винаги е казвал. За мен е много важно той да може да продължи да се радва на личния си живот колкото е възможно повече. Михаел винаги ни е защитавал, а сега ние защитаваме Михаел", допълва Корина.

За пръв път тя споделя и какво й е казал Шумахер, преди да стъпи на пистата в Мерибел, където претърпя инцидента, който промени живота му: "Малко преди инцидента в Мерибел той ми каза: "Снегът не е много добър. Може да отидем в Дубай и да скачаме с парашут там."

Това е едно от последните неща, които Михаел е казал на съпругата си преди да падне и да удари главата си в камък по време на ски спускане със сина му Мик (бел. ред. тогава на 14 години). Шампионът във Формула 1 получи ужасяваща мозъчна травма, която го остави в кома за 6 месеца.

Оттогава Михаел получава специализирани грижи в дома му в Швейцария край женевското езеро, а семейството му не разкрива никакви подробности около здравословното му състояние.

Сега Корина решава да прекрати мълчанието си и споделя, че в годините, в които Михаел се е състезавал във Формула 1, тя е вярвала, че "ангели хранители" бдят над съпруга ѝ.

"Винаги беше невредим след състезанията. Ето защо бях убедена, че той има няколко ангели хранители, които бдят над него."

"Не знам дали е защото това е вид защитна стена, която издигаш около себе си или просто си наивен, но на мен никога и през ум не ми е минавало, че нещо някога може да случи на Михаел. Никога не съм обвинявала Господ защо това ни се случи сега. Инцидентът беше просто наистина лош късмет – най-лошият късмет, който някога може да извади в живота си", споделя жената на Шумахер.

Шумахер печели два шампионата във Формула 1 за Бенетон през 1994 и 1995 г. и след това пет последователни титли за Ферари, между 2000 и 2004 г. Той се пенсионира през 2006 г., но се завърна в състезанието с Мерцедес от 2010 до 2012 г.

Синът на Майкъл и Корина - Мик е в дебютния си сезон във Формула 1 с Хаас.

Водещи

Най-четени