Коронавирус на 100 км от България 26.02 | 18:00

Гъркиня от Солун е болна, под карантина е с цялото си семейство

От iNews.bg

Гръцките власти потвърдиха първия случай на инфекция с новия коронавирус, предава Ройтерс, цитиран от ТАСС. Става дума за жена на 38 години, пътувала до Италия. Тя е настанена в болница в Солун. Информацията е съобщена от здравния министър на страната, предаде Нова телевизия.

Семейството й ще бъде поставено под карантина за приблизително 14 дни. В изказване пред журналисти от името на Комисията на експертите по заразните заболявания на здравното министерство Димитрис Циодрас подчерта, че повечето случаи на коронавирус са леки. Той призова обществеността да спазва хигиенните правила, както е препоръчано.

Според информациите здравните служители провеждат спешна среща, председателствана от министъра на здравеопазването Василис Кикилиас в Атина. Очаква се той да пътува до Солун по-късно през деня. Във вторник властите очертаха мерките, които Гърция ще предприеме в случай на епидемичен взрив, включително затваряне на местата, където се събират много хора и налагане на ограничения за пътуване.

Мерките, очертани в законодателен акт, включват временни забрани за пътуване до и от страни с голям брой инфекции и дават възможност за реквизиране на легла в хотели и частни клиники. Те също така предвиждат временно затваряне на "закрити места за обществено събиране", като училища, места за поклонение, университети, театри, кина, места за спорт и изкуства.

Водещи

Най-четени