Кошмарни новини от Средиземнорието – трупове „заливат“ бреговете 14.07 | 21:59

Десетки тела на удавени жени и деца са били изхвърлени на либийския бряг

От iNews.bg

Над 100 тела на удавени емигранти са били изхвърлени край бреговете на Либия, близо до малкия град Таджура. Това обяви говорителят на либийския отдел по миграция, цитиран от световните агенции.

Според либийските власти загиналите са станали жертва на корабокрушение край западните брегове на страната. Таджура се намира само на десетина километра от столицата Триполи и е известен с това, че много лодки с бежанци тръгват оттам за Европа.

Установено е, че сред жертвите има много жени и деца. Все още се уточнява броят на удавените, както и какви са техните националности. Телата ще бъдат изследвани в болница в Триполи, докъдето вече са транспортирани.

Това е най-голямата трагедия след тази от 18 април, когато 850 души загинаха в корабокрушение край либийските брегове.

По данни на Международната организация по миграция от 1 януари до момента 1 914 души са намерили смъртта си в Средиземно море в опит да достигнат до европейските брегове. За същия период през 2014 година броят им е бил 1031.

От организацията твърдят, че инцидентите са станали по-редки заради инициативата на ЕС да разшири обхвата на спасителните мисии в Средиземно море.

а

Водещи

Най-четени