Кралица Елизабет пусна най-“атрактивната“ работна оферта 01.10 | 19:03

Няма да повярвате за какво си търси човек Нейно Височество

От Беатрис Николoва

Кралица Елизабет пусна уникална работна оферта, която втрещи поданиците й. Нейно Височество търси мъж или жена, който ще бъда нает на работа в шотландската резиденция и ще има за задача да отлепва дъвките, оставени от невнимателни посетители. Предвиденото възнаграждение е в размер на 15 912 лири (20.428,27 евро) годишно за 20-часова работна седмица, пише AFP.

Дворецът "Holyrood House" е официална резиденция на кралицата, е най-важната туристическа атракция в Шотландия. Годишно той се посещава от близо 250 000 души, пояснява БТА. Отстраняването на дъвките в кралските апартаменти фигурира под номер 14 от основните задължения на чистача.

Останалите му задължения се изразяват в почистване на апартаментите и тоалетните, както и стълбището (веднъж седмично), лъскане на вазите, среброто и мебелите, оправяне на леглата и покриване на мебелите с предпазни покривала в периодите, когато замъкът е затворен.

Накрая от кандидатите се изисква да имат предвид "гъвкавото работно време" в случай, когато кралицата или членове на семейството й пребивават в двореца, или в случай на официални приеми.

 

Най-четени