Кралица Камила се срещна с Олена Зеленска в Лондон 29.02 | 16:45

76-годишната Камила беше заснета със съпругата на украинския президент Володимир Зеленски, докато я водеше по коридора преди срещата им в четвъртък сутринта.

От iNews.bg

Кралица Камила се срещна с украинската първа дама Олена Зеленска в "Кларънс Хаус", само дни след втората годишнина от руската инвазия в Украйна.

76-годишната Камила беше заснета със съпругата на украинския президент Володимир Зеленски, докато я водеше по коридора преди срещата им в четвъртък сутринта.

Двете дами, които преди това се срещнаха през ноември 2022 г. на прием в Бъкингамския дворец, за да повишат осведомеността за насилието срещу жени, бяха заснети, докато разговарят, седейки в Garden Room в лондонската кралска резиденция.

Зеленска благодари на кралицата за посланието на краля за подкрепа към Украйна на втората годишнина от конфликта и каза колко много е означавало това за нейната нация.

Камила говори за това как Великобритания мисли за Украйна, когато отбелязва тъжната годишнина. Те също така обсъдиха храбростта и издръжливостта на украинците и решимостта на Обединеното кралство да подкрепи нацията.

Освен това се разбира, че те са говорили за въздействието на войната върху жените и децата, психическите и физическите белези, които е оставила, и как Обединеното кралство може да помогне в грижите за тях. 

Г-жа Зеленска беше гост на коронацията на краля и кралицата миналия май, представлявайки Украйна с нейния премиер Денис Шмихал. Тя също присъства на погребението на покойната кралица и Камила благодари на г-жа Зеленска за присъствието ѝ и на двете служби.

Срещата на Камила с Олена Зеленска се състоя по съвет на Министерството на външните работи и продължи около 30 минути, казаха от Двореца.

Срещата в четвъртък идва, след като кралят похвали "решимостта и силата" на украинския народ в послание, отбелязващо втората годишнина от руската инвазия.

75-годишният Чарлз каза, че е "силно насърчен" от усилията на Обединеното кралство и неговите съюзници в подкрепа на Украйна "в този момент на такова голямо страдание и нужда".

Той се е срещал няколко пъти с украинския президент Володимир Зеленски, включително по време на посещението му в Обединеното кралство през февруари миналата година.

Водещи

Най-четени