Кремъл: Искаме да запазим отношенията си със САЩ 04.10 | 18:06

Съжаляваме, че се оттеглиха от диалога, но не вярваме това да е краят на всичко, казва Песков

От iNews.bg

Кремъл отчита като негативен момент прекратяването от страна на САЩ на диалога с Русия за урегулиране на ситуацията в Сирия, но не вярва, че това ще сложи край на взаимоотношенията между двете държави. Според Москва политическият разум би трябвало да надделее и контактите й с Вашингтон да не бъдат прекъсвани. Това стана ясно от говорителя на Путин Дмитрий Песков.

"Аз не бих драматизирал. Макар да е очевидно, че ние приемаме със съжаление оттеглянето на САЩ от диалога ни за прекратяване на настъпленията и прекратяването на огъня в Сирия, лично аз засега не бих приемал толкова негативно създалата се ситуация", казва Песков, цитиран от "РИА Новости". Той изразява надежда, че все пак контактите и диалогът между двете държави по отношение на най-чувствителните теми, от които зависи запазването на мира и сигурността ще продължи.

Песков отбелязва още, че контактите между Русия и САЩ по линия на въоръжените сили ще се запазят. Според него обратното би могло да доведе до опасност от възникване на сериозни инциденти.

Водещи

Най-четени