Кремъл засега не смята да сменя Кадиров 03.02 | 16:40

Чеченският лидер още мисли дали би поел втори мандат

От iNews.bg

Към момента в Кремъл нямат намерение да свалят от поста настоящия чеченски президент Рамзан Кадиров и да сложат на негово място друга фигура. Това става ясно от изявление на говорителя на Владимир Путин Дмитрий Песков. Според думите му в момента в руското президентство не се подготвят никакви укази, свързани с Кадиров. "Ако не бъркам, има достатъчно време до изтичането на срока на пълномощията на чеченския лидер", отбелязва още Песков, предаде РБК.

Коментарите на Кремъл идват във връзка с наближаването на края на 5-годишния мандат на президента на Чечня, който изтича на 5 март. Според руския вестник "Ведомости" обаче през тази година новият чеченски президент няма да бъде назначаван, а ще се избира от жителите на автономната република.

Въпросът около бъдещето на управлението на Кадиров се повдигна през последния месец. Самият чеченски лидер обяви, че журналисти са му напомнили, че скоро мандатът му изтича. Около две седмици по-късно въпрос за бъдещето на Кадиров беше зададен и на Владимир Путин. Тогава руският президент го определи като ефективен ръководител на Чеченската република.

Водещи

Най-четени