Кремъл към новия шеф на НАТО: Никого не заплашваме, отстояваме интересите си 05.05 | 15:38

Искаме партньорство с всички, но няма да оставим така заплахите за сигурността ни, казва Дмитрий Песков

От iNews.bg

Кремъл бързо реагира на изказването на новия шеф на НАТО в Европа – американският генерал Къртис Скапароти, че Алиансът трябва да се противопоставя на заплахите на възраждащата се Русия и стремежът й да се покаже като световен лидер.

"Русия не е заплаха за никого, но няма да остави така действия, които представляват потенциална опасност за собствените й интереси”, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.  Според думите му позицията на Москва винаги е била в подкрепа на взаимоизгодното сътрудничество с отчитане на интересите на всички страни, както и за съвместно разрешаване на конфликтните ситуации.

"В същото това време обаче Русия не може в никакъв случай да не обърне необходимото внимание на каквито и да било действия, които директно са или представляват потенциална опасност за нейните национални интереси. Ние традиционно ще продължаваме да ги отстояваме”, категоричен е говорителят на Путин.

Засилването на присъствието на НАТО в близост до руските граници непрекъснато предизвиква безпокойство в Москва, припомня "РИА Новости”. Преди няколко дни американският министър на отбраната Ащън Картър обяви, че Алиансът обмисля възможността за разполагането на нови 4 батальона в балтийските държави и в Полша. В отговор на това руският му колега Сергей Шойгу заяви, че Русия създава 3 нови нови дивизии за противодействие на увеличаващите се сили на НАТО.

Водещи

Най-четени