Кремъл се надява на подобряване на отношенията при Тръмп 12.01 | 16:32

Уважението между Москва и Вашингтон трябва да е на много по-високо ниво от сега, казва Песков

От iNews.bg

Кремъл гледа с надежда на встъпването на президентския пост на Доналд Тръмп. Това стана ясно от изказване на говорителя на руското президентство Дмитрий Песков. "Наистина Москва се надява, че двамата президенти ще се спогодят", казва той.

В изказването си Песков напомня думите на Тръмп, че е готов за по-активен диалог с Русия. Но предупреждава, че едва ли това означава, че той и Путин ще бъдат на едно мнение по всички въпроси. "Никой в Москва не очаква такова нещо. Това, на което се надяваме, на което си струва да залагаме, е че този диалог ще помогне за излизането от много сложни ситуации", казва Песков, цитиран от ТАСС.

Той отбелязва също, че взаимното уважението между Москва и Вашингтон трябва да бъде на много по-високо ниво от това, което е в момента. "Със своите действия и в своите изказвания Владимир Путин ясно и недвусмислено показа готовността си да уважава нашите партньори. Но това уважение може да има само, ако е взаимно. Само от едната страна то не може да съществува", каза още Песков.

Водещи

Най-четени