Крупна глоба за прекалено силна музика на плажовете в Португалия 06.07 | 11:50

Плажът е едно от местата, където със сигурност ще намерите хора, които имат собствен плейлист, който често не кореспондира с музикалните вкусове на околните - а на Португалия, известна с живописните си плажове, вече официално не й е все едно

От iNews.bg

Където и да се намирате, пускането на музика от преносим високоговорител на публично място може да бъде не само смущаващо, но вече дори и санкционирано. Разбира се, ако го правите, когато сте сами, това е чудесно. Но ако някой друг го прави? Най-често това е дразнещо.

Плажът е едно от местата, където със сигурност ще намерите хора, които имат собствен плейлист, който често не кореспондира с музикалните вкусове на околните - а на Португалия, известна с живописните си плажове, вече официално не й е все едно.

Националната морска администрация на Португалия (AMN) обяви, че планира да наложи на плажуващите огромна глоба от 36 000 евро за прекалено силно пускане на музика на плажовете. Според Evening Standard индивидуалните глоби за пускане на силна музика ще започват от 200 евро, като при следващи нарушения могат да нараснат до 4000 евро. Максималната глоба, която може да бъде наложена на група хора, е 36 000 евро. Не става ясно колко силна музика е недопустима, както и колко точно хора са група, и дали не се визират аматьорски поп и рок банди. AMN просто обяви, че "на плажовете са забранени преносими високоговорители със сила на звука, която може да притеснява другите плажуващи", и че оплаквания за шум могат да се подават както от туристи, така и от местни жители.

Португалия не е единственото място в Европа, което се бори срещу шума, причинен от посетители и туристи. Хърватският град Дубровник наскоро забрани куфарите на колелца в опит да намали шума, който те вдигат по средновековните улици на града. Ако това лято планирате да се забавлявате на плажа в Португалия, може би е най-добре да не забравяте слушалки, пише dir.bg.

Водещи

Най-четени