Кървав ад в Далас, четирима убити и 11 ранени полицаи 08.07 | 08:14

Двама цивилни снайперисти са стреляли по униформените, заплашвали да взривят и бомба в центъра на града

От iNews.bg

В кървав ад са се превърнали протестите в Далас срещу убийството на чернокожи от полицаи. След прерастването на демонстрациите в безредици, неизвестни засега лица са открили огън по униформените. В резултат на това четирима полицаи са били убити, а други 11 са ранени. Според информация на местни медии трима от ранените се намират в критично състояние.

Според началникът на полицията в Далас стрелците са били двама. Униформените са успели да подгонят единия от тях, но той им се е измъкнал. По време на преследването снайперистът е заплашил и че ще взриви мощна бомба в центъра на града. За щастие към момента подобен инцидент не се е случил.

По-късно полицията е успяла да задържи и двамата стрелци. Единият от тях сам се е предал. Арестът на втория обаче е бил по-труден, тъй като той е оказал съпротива и дори е започнал престрелка с пазителите на реда, предаде "Интерфакс”. В крайна сметка и той е попаднал в ареста.

 Засега самоличността и на двамата не се съобщава. От разпространена от полицията по-рано снимка на единия се вижда, че той е чернокож. Предполага се, че именно това е причината за стрелбата по полицаите. През последните дни в много градове в САЩ се стигна до сериозни протести, след като за пореден път обществото изрази острото си недоволство срещу убийствата на двама афроамериканци от полицаи.

Водещи

Най-четени