Кървава баня във Флорида. Заложническа драма приключи с 50 убити и 53-ма ранени (ОБНОВЕНА) 12.06 | 15:25

Въоръжен с пушка, пистолет и самоделна бомба е застрелял полицай още при нахлуването в нощния клуб

От iNews.bg

Кървава драма с множество убити и ранени се разигра в американския град Орландо, щата Флорида. Тази нощ въоръжен мъж е открил стрелба в клуб Pulse, след което се е барикадирал и е взел за заложници посетителите в заведението. След часове полицейска обсада похитителят е бил убит от униформените. След влизането им в клуба обаче пред тях се е открила страшна картина.

Първоначално беше съобщено, че в зеведението са намерени телата на 20 загинали. Други 42-ма са били ранени и откарани в болница, предаеде "Интерфакс”. По-късно обаче кметът на Орландо Бъди Дайър съобщава, че реално убитите са 50, а ранените - 53, предаде "РИА Новости". Между различните власти обаче има противоречия. Според началникът на полицията в града Джон Мина загиналите са 30.

Нападателят е бил въоръжен с пушка и пистолет. Има съмнения, че е вкарал в заведението и самоделно взривно устройство. Засега не е ясно дали става въпрос за такова, но мъжът е държал в себе си устройство, което прилича на бомба.

Кървавата драма е могла да бъде и още по-жестока, тъй като снощи клубът е бил претъпкан и вътре са се намирали около 320 души. При нахлуването в заведението похитителят е започнал и престрелка с намиращ се вътре полицай. Инцидентът се разглежда от службите в САЩ като терористичен акт. Разследването се води от ФБР. Засега не са ясни подбудите на нападателя.

Водещи

Най-четени