Лавров: Колкото повече Украйна се напомпва с оръжие, толкова по-дълго ще продължи конфликтът 28.06 | 17:44

От iNews

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че търговският център в Кременчуг, Украйна, се е запалил поради детонация на боеприпаси в близкия склад, който е бил ударен от руските сили. "Бомбардиран беше хангарът, където пристигнаха европейско и американско оръжие и боеприпаси. В резултат на детонацията на боеприпаси се запали празен търговски център, стоящ наблизо", каза Лавров след среща на външните министри на каспийските държави, съобщава ТАСС​​​​, цитирана от Гласове.

По думите му, доставката на оръжие на територията на Украйна само ще удължи конфликта. "Смятаме, че подобна линия, каквато Западът прие, е абсолютно контрапродуктивна и вредна. Колкото повече Украйна се напомпва с оръжие, толкова по-дълго ще продължи този конфликт", добави руският външен министър.

Руският външен министър Сергей Лавров нарече шизофрения действията на западните лидери, които призовават за изразходване на средства от Европейския фонд за мир за доставки на оръжие за Украйна, както и обявяването на недопустимост на преговорите по конфликта на този етап.

"Изявления за недопустимостта на каквито и да било преговори при сегашните условия се правят редовно от  Борис Джонсън, след това от Олаф Шолц, след това от Жозеп Борел, които постоянно призовават да се харчат повече пари за оръжия за Украйна от Европейския фонд за мир. Тук до известна степен се проявява шизофренията", каза Лавров.

Водещи

Най-четени